ul. Rakowiecka 25/27
02-517 Warszawa
 
22 443 64 00
 
 
 
22 443 65 00, 22 443 65 01
 
22 443 65 13
 
Wyślij link mailem
grafika
Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 2018
Opublikowano: 07.02.2019

IV NARODOWY KONGRES ŻYWIENIOWY

„Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu – postępy 2018”

W dniach 25 – 26 stycznia 2019 roku na PGE Stadionie Narodowym dyrektor i pracownicy Szkoły Podstawowej nr 103, na zaproszenie Dyrektora Instytutu Żywności i Żywienia prof. dr hab. n. med. Mirosława Jarosza, uczestniczyli w IV Narodowym Kongresie Żywieniowym.

Szkoła Podstawowa nr 103 od wielu lat współpracuje z IŻiŻ, biorąc udział w programach realizowanych przez Instytut.

Placówka posiada Krajowy Certyfikat Szkoły Promującej Zdrowie.

Pani dyrektor Danuta Kozakiewicz i pan Artur Lauterbach – szkolny koordynator Szwajcarsko – Polskiego Programu Współpracy „Zachowaj Równowagę” – zostali zaproszeni do wzięcia udziału w dwóch debatach – „Szkoła Przyjazna Żywieniu i Aktywności Fizycznej” i „Aktywność fizyczna dzieci i młodzieży – dajmy dzieciom przykład”.

Tematem wystąpienia pana Artura Lauterbacha było „Jak motywować dzieci do aktywności fizycznej?” zaś tematem wystąpienia pani dyrektor Danuty Kozakiewicz była odpowiedź na pytanie ”Jak stworzyć szkołę przyjazną zdrowemu żywieniu i aktywności fizycznej?”.

W gazecie „Wiadomości Kongresowe” znalazł się artykuł autorstwa dyrektor Danuty Kozakiewicz „Kto ma wpływ na to, co dzieci jedzą w szkole?”.

IV Narodowy Kongres Żywieniowy

PDF
Drukuj
Powrót
kontakt